SportControl

Категория Сезон Модел
Леки Летни SportControl

Описание

Спортно шофиране със стабилен контрол

Изпитайте пълните възможности на мощния автомобил. Шарката на гумата има последователни гърбици, които разпределят налягането равномерно по цялата контактна площ. Резултатът е по-добро управление на магистрални скорости, с прецизен контрол при завиване.

  • Превъзходен контрол в мокро време

    Шофиране с увереност в дъждовни условия. Пълната кварцова смес на шарката действа заедно с жлебовете Aqua Flow, за да осигури по-къс спирачен път на мокри пътища – до 3 метра по-къс от гумите на конкурентите.*

  • По-нисък разход на гориво

    Олекотената конструкция осигурява по-лесно въртене на гумата, което води до по-нисък разход на гориво и емисии на CO2 . На независими изпитания SportControl постигна 14% по-ниско съпротивление при въртене от гумите на конкурентите.* С времето това води до значителни икономии за целия експлоатационен срок на гумата.

  • Спокойно шофиране

    Формата на шарката е оптимизирана така, че износването да става равномерно по цялата повърхност на гумата. Това осигурява по-гладко и тихо возене, както и по-дълъг живот на гумата.

*Изпитана в сравнение с 2 преки конкурентни марки от средния клас през ноември 2010 г. от TüV SüD Automotive: Миревал (Франция); размер: 225/45R17 94Y, автомобил: VW Golf VI 1.4 TSI; спиране на мокра настилка 80-20 km/h, отчет № 76244449-1.
В зависимост от вида на пътя и стила на шофиране, съпротивлението при въртене влияе с до 20% на разхода на гориво на автомобила (ETRMA).