Спокойствие и комфорт със зимните гуми на Nokian Tyres

България е сред държавите, които се радват на четири различни сезона. Вече усещаме хладното време на настъпилата есен, заедно с пожълтяването на листата и докато се усетим край нас отново ще прехвърчат снежинки. Свързваме зимата с Коледа, подаръци, ски пътувания, посещения на близки по празниците, но това е и сезонът с най-предизвикателни метеорологични условия. За да се наслаждаваме на приятна и безопасна зима, с пътувания и нови топли спомени, е важно да бъдем подготвени и да шофираме разумно. Nokian Tyres ни представят гамата си от премиум зимни гуми, които да ни доставят комфорт и спокойствие по време на шофиране и да направят така че пътуването, до където и да е то, да бъде прекрасно!

Nokian WR A4
Забравете за прогнозата за времето
Зимна гума за спортни автомобили
Новата Nokian WR A4 оптимално комбинира чудесните характеристики на маневреност и надеждното сцепление през зимата. Тя предлага балансирано шофиране в бързопроменящи се метеорологични условия за спортни автомобили.
• Технологията „Functional Performance Siping“ ви предлага по-добро сцепление през зимата и усещане за управляемост. Всеки блок и жлеб в стилната шарка на протектора има прецизна форма и роля, което се усеща в отличното сцепление и управление, което позволява на Nokian WR A4 да се движи безопасно и комфортно в променливите зимни условия на Югоизточна Европа.
• Максимално сцепление върху сняг и прецизно управление благодарение на нарезът тип „стоножка” в централната зона на гумата.
• Каучуковата смес „Performance Traction Silica”, която съдържа естествен каучук, силициев диоксид и масло от канола, осигурява отлично сцепление в зимни условия. Тази най-модерна, иновативна смес подобрява също стабилността при шофиране и устойчивостта на износване. Благодарение на нея гумата има изключително ниското съпротивление при търкаляне, което води до нисък разход на гориво.

Nokian WR D4
Първата в света първокласна зимна гума за леки автомобили, която предлага сцепление върху мокра настилка в най-високия клас А съгласно етикета за гуми на ЕС в много размери. Nokian WR D4 е шампион по сцепление, чиито уникални иновации позволяват безопасно и балансирано шофиране върху мокри и заснежени пътища.
• Първата в света зимна гума със сцепление върху мокра настилка от клас А. Nokian WR D4 е истинска зимна гума, която се справя успешно и с предизвикателствата на мокрите пътища: киша и вода, благодарение на което достига най-високия клас на етикета за гуми на ЕС: клас А. За водача това означава разлика в спирачния път от над 18 метра.
• По-добро сцепление през зимата и отлична управляемост, благодарение на шарката на протектора, в която всеки отделен блок има определена форма и роля.
• Централната част на гумата е подсилена от масивно централно ребро, което допринася за отлично управление на автомобила.
• Каучуковата смес на Nokian „Twin Trac Silica“, който съдържа естествен каучук, силициев диоксид и масло от канола, осигурява максимално добро представяне на сняг сцепление върху мокра повърхност. Това иновационно съчетание подобрява стабилността при шофиране и устойчивостта на износване.

Nokian WR D3
Виртуозна комбинация от безопасност и лекота при шофиране за малки и средно големи семейни автомобили.
Nokian WR D3 предлага първокласно сцепление и отлично поведение при променливи зимни условия, характерни за Централна и Източна Европа.
• Технологията Silent Sidewall представлява специална зона, проектирана върху страничната стена на гумата, която изолира всякакъв шум и вибрация, пренесени от повърхността на пътя по протектора на гумата. Това намалява шума и прави шофирането по-стабилно и комфортно.
• Иновацията Slush Blower, издухва водата и намалява разстоянието от жлебовете на гумата, което силно намалява риска от аквапланинг, и допринася за отличен контрол върху киша и мокра настилка.
• Ниско съпротивление при търкаляне на гумата, благодарение на технологията Cool Touch Design, което свежда триенето и генерирането на топлина до минимум.

Nokian WR SUV 4
Ще преодолеете всички изненади, които ви готви зимата
Зимната гума Nokian WR SUV 4 представлява сигурно и надеждно решение за спортни SUV автомобили и кросоувъри. Тя е разработена специално за централноевропейските шофьори на SUV автомобили. Благодарение на отличното сцепление на мокра повърхност и прецизната управляемост, моделът осигурява най-добрата ефективност върху сняг, киша и в проливен дъжд. Здравата и устойчива конструкция в комбинация с арамидните странични стени гарантират на гумата устойчивост срещу пробиване и разкъсване, на които може да бъде изложена при шофиране.
Nokian WR SUV 4 е определена за най-добра гума в условия на сняг по време на тестовете на германската компания Tüv Süd.
• Технологията „Aramid Sidewall“ на Nokian Tyres предоставя издръжливост и защита в непредвидени ситуации, благодарение на сместа на страничната стена на гумата, която е изключително издръжлива и устойчива на пробиване и съдържа много здрави влакна от арамид.
• Превъзходно усещане за управление върху мокра настилка, киша и заснежени пътища. Технологията Climate Grip Concept на Nokian Tyres, съвършено овладява внезапните промени в условията на пътя и осигурява на вас и вашето семейство сигурност в зимните условия.
• Стъпаловидните канали между раменете на гумата и централната зона с оформени зъбци с технологията Snow Claws подсигуряват максимално сцепление на сняг и стабилност при висока скорост. “Снежните нокти” ефективно се захващат за пътната настилка, когато карате в мек сняг или на други меки терени. Освен добавянето на сцепление на сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти.

Nokian WR SUV 3
Гума без шипове за SUV модели, която се използва във взискателните и променливи условия в Европа. Предлага отлично маневриране върху всякакви повърхности на пътя.
Превъзходно представяне върху сняг и киша
Гума без шипове за SUV модели, която се използва във взискателните и променливи условия в Европа. Предлага отлично маневриране върху всякакви повърхности на пътя.
Nokian WR SUV 3 e здрава зимна гума с отлични характеристики без шипове, която остава логична и безопасна дори на предела на сцеплението.
• Технологията „Aramid Sidewall“ на Nokian Tyres предоставя издръжливост и защита в непредвидени ситуации, благодарение на сместа на страничната стена на гумата, която е изключително издръжлива и устойчива на пробиване и съдържа много здрави влакна от арамид.
• Блоковете на протектора на рамената на гумата се поддържат канали, които увеличават твърдостта и подобряват управлението.
• Стъпаловидните канали между раменете на гумата и централната зона с оформени зъбци с технологията Snow Claws подсигуряват максимално сцепление на сняг и стабилност при висока скорост. “Снежните нокти” ефективно се захващат за пътната настилка, когато карате в мек сняг или на други меки терени. Освен добавянето на сцепление на сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти.

Nokian Hakkapelitta R3
Спокойно пътуване дори и в най-студената скандинавска зима
През 1936 г. Nokian Tyres пускат в продажба първия модел Nokian Hakkapeliitta за сняг – гуми, продължение на първата зимна гума в света, изобретена само 2г. по-рано през 1934 г., отново от Nokian.
Новата зимна гума без шипове Nokian Hakkapeliitta R3 осигурява идеален баланс между безопасност и комфорт. Тя се адаптира към всяка промяна на времето и така осигурява постоянно сцепление, управление под контрол, точни реакции при шофиране и удоволствие от пътуването. Nokian Hakkapeliitta R3 е чудесен избор за шофьори, които оценяват изключителната безопасност, уникалния комфорт на шофиране и по-екологичното пътуване.
• Концепцията Arctic Sense Grip използва гъвкави ламели, които се адаптират към промените на времето, за да осигурят непрекъснато сцепление, управление под контрол и спокойно шофиране.
• Специално разработените от Nokian Tyres снежни нокти осигуряват изключително сцепление и надеждна управляемост върху лед и сняг.
• Максимален комфорт на возене при всякакви зимни условия.
•  Намаляване на разходите за гориво
Препоръчваме тази гума също така за електрически и хибридни автомобили!

Nokian Weatherproof
Отвъд четирите сезона
Безопасна през зимата, прецизна през лятото. Революционната всесезонна концепция на Nokian Tyres комбинира надеждна безопасност през зимата с прецизното поведение при шофиране и стабилното управление на летните гуми.
Семейството от продукти Nokian Weatherproof предлага първокласна безопасност и издръжливост за целогодишна употреба. Всички размери имат символа „снежинка“ (3PMSF), който показва, че гумите са официално одобрени за употреба през зимата.
•  Отлично сцепление в зимни условия, благодарение на обособената централна зона. Клиновидните издатини между централните и раменните блокове подпомагат прецизното управление и отличното сцепление върху сняг.
• Изключително сцепление, ефективна защита от планинг при киша, благодарение на централния блок с канали, които ефективно отвеждат кишата и водата, попадащи между гумата и пътя, което предотвратява аквапланинга и планинга при киша.
• Каучукова смес на Nokian Weatherproof е сместа със силициев диоксид от ново поколение и е адаптирана за различни условия; тя работи чудесно при широк диапазон температури и може да се справи с агресивното износване дори в горещото лятно време.

Nokian Weatherproof SUV
Отвъд четирите сезона
Безопасна през зимата, прецизна през лятото. Nokian Weatherproof SUV с отлични характеристики се справя с тежките товари сигурно и стабилно върху лед, сняг, чиста настилка и дори коварната киша. Революционната всесезонна концепция на Nokian Tyres комбинира надеждна безопасност през зимата с прецизното поведение при шофиране и стабилното управление на нашите летни гуми. Специалната „зона на втвърдяване“ в областта на рамото между блоковете на протектора подобрява прецизността и спокойствието, особено върху сухи пътища.
• Технологията „Aramid Sidewall“ на Nokian Tyres предоставя издръжливост и защита в непредвидени ситуации, благодарение на сместа на страничната стена на гумата, която е изключително издръжлива и устойчива на пробиване и съдържа много здрави влакна от арамид.
• Отлично сцепление в зимни условия, благодарение на обособената централна зона. Клиновидните издатини между централните и раменните блокове подпомагат прецизното управление и отличното сцепление върху сняг.
• Изключително сцепление, ефективна защита от планинг при киша, благодарение на централния блок с канали, които ефективно отвеждат кишата и водата, попадащи между гумата и пътя, което предотвратява аквапланинга и планинга при киша.

Премиум иновациите в зимните гуми на Nokian Tyres
През зимата, повече отколкото през, който и да е друг сезон, шофьорите би трябвало да разчитат на гумите на своя автомобил. Премиум зимните гуми на Nokian Tyres използват набор от различни иновации, благодарение на които гарантират безопасност, комфорт, икономичност и ниски нива на шум:
Технология на функционални ламели - Всеки блок и ламела на протектора имат специфична форма и конкретна функция, което допринася за отличното сцепление и управляемост на гумата. Използвана при Nokian WR A4.
Канали на централните блокове - Дълбоките и отворени канали на централните блокове увеличават сцеплението при екстремни зимни условия. Каналите ефективно изтласкват кишата и водата извън зоната на контакт на гумата с пътя, което предотвратява аквапланинга при киша и вода. Използвана при Nokian Weatherproof, Nokian Weatherproof SUV.
Индикатор за безопасно шофиране при зимни условия (WSI) Цифрите върху повърхността на централната част на гумата показват остатъчната дълбочина на каналите на протекторите. Символът „снежинка“ на индикатора за безопасно шофиране при зимни условия (Winter Safety Indicator, WSI) остава видим до дълбочина на канала от четири милиметра. Ако снежинката се е износила, водачът трябва да закупи нови зимни гуми, за да си осигури достатъчна безопасност. Използван при Nokian WR A4.
Технология на шумопоглъщане в страниците Специалната зона върху страницата на гумата спомага за филтрирането на шума и вибрациите от пътната повърхност и намалява шума в салона на автомобила. Използвана при Nokian WR A4, Nokian WR D3, Nokian WR D4.
Технологията Aramid Sidewall – За Повече здравина и издръжливост за SUV шофьорите, всички премиум SUV продукти на Nokian Tyres имат технологията Aramid Sidewall. Арамидните влакна в страниците на гумата я правят по-здрава и защитена от удари и прорези, които лесно иначе биха пробили гумата. Същият материал арамид се използва в авиационната и военната промишленост. За моделите Nokian Weatherproof SUV, Nokian WR SUV4.
Технология Coanda Извитият, рамповиден дизайн на протекторните блокове върху вътрешното рамо насочва и ускорява потока вода от надлъжните в напречните канали. Отличните способности за предотвратяване на аквапланинг се запазват дори при износена гума. Използвана при Nokian WR A4.
Стабилизатори на протекторните блокове Контролирано, стабилно управление. Стабилизаторите на протекторните блокове, разположени до средното ребро, заедно с надлъжните ребра на симетричния протекторен рисунък, подобряват управлението върху суха настилка и го правят по-стабилно и контролирано. Освен това те предотвратяват попадането на камъчета в каналите. Използвани при Nokian WR SUV4.
Рафинирани масла - При производството на гумите се използват само рафинирани масла и никакви токсични или карциногенни химикали. Nokian Tyres е пионер в опазването на околната среда в своята сфера и първият производител на гуми в света, който въвежда в производството си рафинирани нискоароматни масла.