FALKEN ZIEX ZE310 ECORUN

Производителя на гуми Фалкен увеличава продуктовото си портфолио с лансирането на новият летен модел ZIEX ZE310 ECORUN. Новата гума има отлично сцепление и поведение на мокри и сухи настилки, съчетано с ниска износоустойчивост. Това е наследника на ZIEX ZE914 ECORUN, носител на множество награди от независими организации за тестване.
ZIEX ZE310 ECORUN притежава технология адаптивно константно налягане ACP, която използва нов симулативен процес за да гарантира еднаквост на профила, което ще доведе до по-голямо контактно петно с пътя. ACP осигурява по-дълъг живот на гумата и равномерно износване.
ZIEX ZE310 ECORUN се предлага в два дизайна в зависимост от размера и скоростния индекс, което гарантира че характеристиката на гумата остава постоянни в цялото портфолио от размери.
В по-тесните версии до 195 мм ширина, ZIEX ZE310 ECORUN се предлага с три канала, които оптимизират устойчивостта и контактната площ на гумата с пътя.
За широчина над 205 мм, гумата е разработена с четири канала, които ефективно подобряват евакуацията на водата и устойчивостта на аквапланинг. Инженерният екип на Фалкен използва технологията Nano Design technology по време на техните разработки за да произведе футуристична смес за новият модел ZIEX ZE310 ECORUN, която осигурява максимум пробег и ефективност плюс подобрени характеристики на движение.
Този нов по рода си протектор дава възможност на ZIEX ZE310 ECORUN да увеличи живота си с 30% сравнено с предходният модел, което води до впечатляваща енергийна и икономическа ефективност. Новият модел е разработен за шофьори със спортен стил на шофиране, които въпреки всичко оценяват комфорта. Това ново попълнение в портфолиото на Фалкен е в най-търсеният сектор, казва Маркус Богнер изпълнителен директор и COO на Falken Tyre Europe.
Предшественика на новият модел FALKEN ZIEX ZE310 ECORUN беше удостоен с награди от независими тестове, получи финална оценка Препоръчителна от топ Немско списание в автомобилния спорт. Тестовете описаха ZIEX ZE914 ECORUN както и показаха добре балансирано поведение на мокри настилки, с екстремно неутрално управление и ултра прецизно поведение при завои плюс добър комфорт. Тестовете са проведени с девет летни гуми в размер 215/60 R 17H.
Новата FALKEN ZIEX ZE310 ECORUN е разработена да гради върху този успех. Тя ще бъде налична от лятото на 2018 в 40 размера от 14”-18” цола в серии 70-40 и скоростен индекс H, V и W. Останалите 58 размера ще се лансират до края на годината.
Европейската регулация за етикетите – за горивна ефективност е между C и F в зависимост от размера, докато спирането на мокро е с топ рейтинг A, а шум при шофиране получава две черти.